RESERVED

Cum alegi o cravată la costum?

De la originile ei și până în prezent cravata a fost și rămâne un accesoriu decorativ, de multe ori, obligatoriu pentru bărbat. Majoritatea ținutelor office sau business par incomplete dacă nu au și acest accesoriu.

Cravata se poate integra în mai multe ținute și poate fi elementul care completează sau în jurul căreia se creează întreaga ținută. Tot ea poate fi și pata de culoare în domeniul business, unde încă sunt destule restricții.

Găsirea combinației care să reprezinte personalitatea și stilul de viață sunt esențiale pentru a îmbunătăți imaginea de sine, unde mai pui că e destul de ușor să strici imaginea cu o cravată nepotrivită. Partea pozitivă e că după ce cunoști pașii de bază, e tot mai simplu să te joci cu culorile, texturile și modelele. Astfel, nu vei da niciodată greș cu modelul de cravată ales. Nu e nevoie neapărat de costume de lux pentru bărbați ca să te simți ideal în ținuta ta, o cravata se va asorta și va arăta bine în diferite contexte și cu diferite modele.

Atunci când alegi cravata, contează orice detaliu din ținuta ta: cămașa, costumul, încălțămintea. Dacă nu știi ce cămașă să porți, alege una albă. Cămășile albe merg cu aproape orice cravată, acestea fiind practic universale. Cămășile albe nu doar se asortează cu orice tip de cravată, dar și pot fi folosite la diverse ocazii. Totuși, trebuie să fii foarte atent la ce cămașă alegi, întrucât acestea pot avea și efecte nedorite. Oricât de bine ar fi asortat costumul cu cravata, o cămașă aleasă greșit îți poate strica look-ul. Având în vedere acest lucru, pentru a avea o ținută asortată corect urmează următoarele reguli:

– cămășile verde deschis se asortează bine cu cravate maronii
– cămășile roz deschis se potrivesc cu cravate roșu burgundy sau bleumarin (navy blue)
– cămășile bleu deschis se asortează cu cravate roșii, bleumarin, galbene sau roșii burgundy
– când ai de-a face cu cămăși în dungi, vezi care e culoarea de bază și asortează în funcție de culori, ca mai sus.
Asigură-te că dungile de pe cămașă se asortează cu dungile sau cu modelul de pe cravată. Diferența mare între aceste două elemente va crea o aglomerație de detalii, ceea ce obosește ochiul celor din jur și fac ținuta să arate haotic.